Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Kitchen Stories

 Μια όμορφη γλυκιά και το κυριότερο εύκολη συνταγή, που μυρίζει Χριστούγεννα και συνοδεύει υπέροχα ένα ζεστό απογευματινό καφέ μπροστά στο τζάκι...ή τον υπολογιστή.
 Τα σοκολατάκια που μου έμαθε η μαμα μου να φτιάχνω, σοκολατάκια με καραμελωμένα αμύγδαλα και πορτοκάλι. Ξεκινάμε;



Για να ξεκαθαρίσω, η συνταγή δεν έχει συγκεκριμένες ποσότητες, με το μάτι είναι όλα. Αρχικά, σε ένα τηγάνι ρίχνουμε όσα αμύγδαλα θέλουμε. Τα αμύγδαλα πρέπει να είναι άψητα και ανάλατα.


Σε χαμηλή φωτιά προσθέτουμε περίπου δύο κουταλιές της σούπας βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να λοιώσει το βούτυρο, αυτό το κάνουμε για να δώσουμε γεύση στα αμύγδαλα.


Έπειτα προσθέτουμε ζάχαρη, όση θέλουμε, ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε για λίγο...λίγο όμως, μέχρι να καραμελώσουν τα αμύγδαλα.




Καραμέλωμα...



Αφού τα αμύγδαλα καραμελώσουν, προσθέτουμε, κουβερτούρα, λιιιίγη κρέμα γάλακτος και ξύσμα από ένα πορτοκάλι. Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο καφέ φίλτρου ή κονιάκ ή λικέρ της αρεσκείας μας (1-11/2  κουταλιά της σουπας).


Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για λίγη ώρα μέχρι να κρυώσει το μίγμα και να μπορούμε να τα βάλουμε στις χάρτινες θήκες για σοκολατάκια. Εγώ έβαλα και λίγο μίγμα σε μια θήκη για παγάκια και αποκτούν ωραίο σχήμα.


Τοποθετούμε στο ψυγείο για κάποιο χρονικό διάστημα, μέχρι να δούμε δηλαδή ότι έχουν πάρει μια στέρεα μορφή. Και το αποτέλεσμα...





Βon appétit...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου